Известие

Collapse
No announcement yet.

Първи стъпки след първите седем.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Вчера си мислех за чуждиците. Нали съм в хотел и идват хора да се чек-ин-ват, чек-аут-нат... Та... как ли ще реагира някоя дама (или пък мъж ако се обърна към жена му) ако и кажа нещо от сорта:
    - Само да приключа с господина и ще Ви раз-чек-на
    Раз-чек-ването даже май е по-удачно от чек-аут-ването, нали си разчистваме сметките.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
      Вчера си мислех за чуждиците. Нали съм в хотел и идват хора да се чек-ин-ват, чек-аут-нат... Та... как ли ще реагира някоя дама (или пък мъж ако се обърна към жена му) ако и кажа нещо от сорта:
      - Само да приключа с господина и ще Ви раз-чек-на
      Раз-чек-ването даже май е по-удачно от чек-аут-ването, нали си разчистваме сметките.
      Най-вероятно да те изчака търпеливо, да свършиш с господина, каквото има да вършите, а после свенливо да ти напомни за обещанието!
      Аз вече съм се отказал да се боря с чуждиците под оная форма, дето я практикувах до скоро.
      Просто оставих на воля да си словоблудстват!
      Само си правя изводи но от това зависи и моето отношение!
      Гадняр а!
      Напоследък повече ме дразнят не откровенните чуждици, а маниерничето и използването на модни думи и изрази. Идиотизми в пълен размер!
      Да не почвам, че съм писал за това, ама много се ядосвам, като някой каже : какво се случва или какво ще се случи. Тоя глагол няма настояще и бъдеще време. Поне разумно!
      Още толкова ме нервира яденето на букви и говор с: тва, кво и прочие.
      както и словесните уроди: всмисъл, искам-исках да кажа!
      Абе, идиот, ако не си наясно, какво искаш да кажеш- просто не го казвай!
      Ако трябва да си уясняваш мислите и си неуверен в себе си, просто не ми говори глупости!
      Last edited by mordohy; d.m.y г., 00:26.
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Напоследък забелязвам интересна тенденция след употребата на сричката "по" винаги да се слага тире, независимо дали е използвана за степенуване на прилагателни и наречия, или след нея има съществително име
        Last edited by Tedo; d.m.y г., 20:25.
        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
          Напоследък забелязвам интересна тенденция след употребата на сричката "по" винаги да се слага тире, независимо дали е използвана за степенуване на прилагателни и наречия, или след нея има съществително име
          Ти си извънземен!
          Абе те с по две висши, например "Връзки с обществеността " и " Социална еквилибристика" , но без основно образование, пишат всевъзможни глупости.
          Наскоро ми попадна огромна реклама.
          Явно авторите му са се напънали яко и се е получило:
          " Търсете бикЪТ"
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Ти си извънземен!
            Абе те с по две висши, например "Връзки с обществеността " и " Социална еквилибристика" , но без основно образование, пишат всевъзможни глупости.
            Наскоро ми попадна огромна реклама.
            Явно авторите му са се напънали яко и се е получило:
            " Търсете бикЪТ"
            Да - това е адски гадно.

Апропо, поне да го бяха нашляпали с главна буква, че да го възприемаме като лично име и да няма драми.
            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
              Да - това е адски гадно.

Апропо, поне да го бяха нашляпали с главна буква, че да го възприемаме като лично име и да няма драми.
              То тогава ще е още по-гадно, защотото май беше реклама на дезодоранти или друга парфюмерия!
              Освен ако не са подушвали бик.
              То в тоя ред на мисли, като по-висша степен могат да сложат и пръча, ама...

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                То тогава ще е още по-гадно, защотото май беше реклама на дезодоранти или друга парфюмерия!
                Освен ако не са подушвали бик.
                То в тоя ред на мисли, като по-висша степен могат да сложат и пръча, ама...
                Аз не знам на какво е - телевизорът спада към множеството вещи, от което с удоволствие бих се лишила.
                Но определено съм срещала надписа върху билборд или нещо подобно.

Вчера водих екзистенциален спор (в продължение на около час) как е правилно: "Отели ми се волЪТ" (каквото беше моето твърдение, защото този, който извършва действието - демек.. се отелва, е волЪТ) или "Отели ми се вола"

Ти как мислиш?
                My Red Love
                AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Аз не знам на какво е - телевизорът спада към множеството вещи, от което с удоволствие бих се лишила.

Вчера водих екзистенциален спор (в продължение на около час) как е правилно: "Отели ми се волЪТ" (каквото беше моето твърдение, защото този, който извършва действието - демек.. се отелва, е волЪТ) или "Отели ми се вола"

Ти как мислиш?
                  Тука, колкото и да е очевиден отговора, е доста сложно, ако механично слагаш нещата и не мислиш.
                  В това изречение подлога не е вола, а ти!

Comment

• Кой се отели? ВолЪТ се отели.
                    Волът е подлог.
                    На кого се отели волът? На мен ми се отели волът.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Ти как мислиш?
                      издайница

по врачански е винаги "отели ми се волО" - beat this
                      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

• Аз не казах с кого съм водила спор, ама ти що се набутваш сам - не знам

И все пак, тоя път ще се съглася с лисицата, макар че.. в известен смисъл и вие двамата с Иво сте прави, доколкото аз съм подлог в евентуално изречение, описващо какви действия съм извършила, за да ми се отели подлогът вол

п.п. ВолО е яко
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Не беше ли достатъчно волът да отговаря на въпроса 'кой'?
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                            Не беше ли достатъчно волът да отговаря на въпроса 'кой'?
                            В конкретния случай - да.
                            Но не всеки път върши работа, особено когато подлогът е неодушевен предмет. При подобна хипотеза въпросът е "какво", което може да бъде леко подвеждащо, тъй като на същия въпрос отговаря и допълнението
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Внимавайте докато си спорите, някой да не ви приложи техниката на каране "hell and toe"

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                                Не беше ли достатъчно волът да отговаря на въпроса 'кой'?
                                Да, ама "вола" не отговаря на кой!
                                Тука подлога е "ми" , а сказуемото е "се".
                                "отели" и "вола" са обстоятелствени пояснения. нищо , че "вола" е съществително, а "отели" глагол!
                                Не бъркайте глагол със сказуемо!

Comment

Working...
                                X